Blog de Juan-Luis Alegret

Blog de Juan-Luis Alegret para compartir lecturas, ideas y sensaciones sobre el estado del mundo y de sus gentes pues no solo hay que saber vivir, sino que también hay que saber donde vives

30 oct 2008

Filosofia alternativa


Els que escriuen la historiografia oficial són els vencedors d’un combat que oposa tenaçment idealistes i materialistes. Amb el cristianisme, els primers van accedir al poder intel·lectual per vint segles. Des d’aleshores han afavorit els pensadors que treballen en la seva línia i han fet desaparèixer qualsevol empremta de filosofia alternativa.

D’aquí ve que s’hagin amagat els cínics, els cirenaics, els epicuris, els cristians hedonistes, els agnòstics llicenciosos, els germans i germanes del Lliure Esperit, els llibertins barrocs, els Ultres de les Llums; els utilitaristes francesos i anglosaxons, els socialistes dionisíacs, els nietzcheans d’esquerra i altres rebels o rebotits. Aquesta Contrahistòria —que constarà de sis volums— explica l’aventura dels vençuts, de la seva saviesa feliç, del seu pensament brillant, del seu art de viure —de viure . De viure millor.

Aquest és un extracte del comentari fet per la presentació del segón volum de la Contrahistòria de la filosofia de Michel Onfray publicat per Edicions de 1984 i dedicat al El cristianisme hedonista.

Es així com, no només el revisionisme històric o cientific sinó també el invent de la tradició filosófica han de ser combatuts per poder arribar a pensar sense obstacles, de foma lliure i reponsable.

1 comentario:

Anónimo dijo...

Per si t'interessa...

http://blog.alcoberro.info/?p=465

Salut,
agustí